1 Ιουλίου 2013

Εγώ, το αγέννητο παιδί...

Γεια σας.

Είμαι ένα παιδάκι


    Στο ξεκίνημα της ζωής μου!


-την πρώτη εβδομάδα
Στο μέσο του κύκλου της μητέρας μου, δύο εβδομάδες μετά την τελευταία της περίοδο, το ωάριό
της, με τα 23 χρωμοσώματα περίμενε στην ωοθήκη. Τότε ήρθε το σπερματοζωάριο του πατέρα μου με άλλα 23 χρωμοσώματα και αγκαλιάστηκαν σφιχτά, δημιουργώντας εμένα!  Δύο μέρες περίπου μετά άρχισα να μεγαλώνω ιλιγγιωδώς και να διαφοροποιούμαι από τους γονείς μου. Έχω ήδη περάσει μέσα απ’ τις σάλπιγγες της μητέρας μου κι εγκαταστάθηκα στη μήτρα της. Εδώ θα φωλιάσω ώσπου να γεννηθώ.




-την δεύτερη εβδομάδα
Ήδη έχω πολλαπλασιαστεί σε πολλές χιλιάδες κύτταρα, διαφοροποιημένα σε τρία βλαστικά φύλλα. Σε 9 μήνες τα κύτταρά μου θα είναι τρισεκατομμύρια! Πρώτα σχηματίζονται ο ομφάλιος λώρος και ο πλακούντας, που με τροφοδοτούν με θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο. Αν και τρέφομαι και θερμαίνομαι από τη μητέρα μου, δεν έχουμε το ίδιο αίμα ούτε ξέρει ακόμα ότι υπάρχω. Μάλιστα περιμένει την κανονική έμμηνο ροή στο τέλος της εβδομάδας.







-την τρίτη εβδομάδα 
Σχηματίζεται η σπονδυλική στήλη, το κεφάλι, οι πνεύμονες, το στομάχι, το έντερο και τα νεφρά μου. Το συκώτι μου παράγει το αίμα μου. Από την 18η ημέρα αρχίζει να σχηματίζεται το καρδιαγγειακό μου σύστημα. 





-την τέταρτη εβδομάδα

Συμπληρώνω τον πρώτο μήνα της ζωής μου! Έχω ύψος μισό εκατοστό και ζυγίζω μισό γραμμάριο! Οι γάμπες μου είναι σα μικρές φτερούγες και τα χέρια μου έχουν σχηματιστεί. Αν και ζω ήδη ένα μήνα, η μητέρα μόλις τώρα αρχίζει να το υποψιάζεται,  καθώς η περίοδός της καθυστερεί εδώ και δύο εβδομάδες. Με τους υπερήχους μπορείτε ν’ ακούσετε την καρδιά μου να χτυπά.







-την πέμπτη εβδομάδα
Σε μία εβδομάδα το ύψος και το βάρος μου έχουν διπλασιαστεί! Έχω ύψος ένα εκατοστό και βάρος ένα γραμμάριο. Ξεχωρίζουν το κεφάλι, ο θώρακας και η κοιλιά μου. Σχηματίζονται τα μάτια μου με τον αμφιβληστροειδή, τον φακό και τα βλέφαρα. Ξεπροβάλλουν τα αυτιά και η μύτη μου. Μπορεί να καταγραφεί ακόμα και το ηλεκτροκαρδιογράφημά μου!



-την έκτη εβδομάδα
Έχουν  διαφοροποιηθεί οι γονάδες μου και διακρίνονται τα δάκτυλα στα χέρια και τα πόδια μου. Στο τέλος της εβδομάδας τα εγκεφαλικά μου κύματα μπορούν να καταγραφούν σε ένα κανονικό ηλεκτροεγκεφαλογράφο. Κι ωστόσο κάποιοι λένε πως ακόμα δεν έχω ψυχή… δεν είμαι άνθρωπος.








-την έβδομη εβδομάδα
Ο εγκέφαλός μου έχει σχηματιστεί. Μπορώ να αισθανθώ και αντιδρώ σε ερεθίσματα. Ανοίγουν τα
χείλη μου, μπορώ να κάνω θηλαστικές και καταποτικές κινήσεις. Τα δάχτυλά μου μακραίνουν και τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα παίρνουν τη μορφή που έχουν σ’ όλη μου τη ζωή.










-την όγδοη εβδομάδα (ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ)
Οι  60  πιο σπουδαίες ημέρες της ζωής μου: Όλα τα όργανά μου έχουν σχηματιστεί. Τώρα πια δεν θα δημιουργηθούν άλλα. Θα μεγαλώνω συνεχώς και οι λειτουργίες μου θα τελειοποιούνται. Στους επτά μήνες που έχω μπροστά μου, ώσπου να γεννηθώ, το ύψος μου θα εικοσαπλασιαστεί (μέχρι εξήντα εκατοστά) και το βάρος μου θα αυξηθεί χίλιες φορές (τρία κιλά και περισσότερο).







-την ένατη-δέκατη εβδομάδα
Τώρα πια λειτουργούν όλα μου τα όργανα: μύες και νεύρα συγχρονίζονται, κινώ χέρια και πόδια, πιπιλίζω το δάχτυλο. Μπορώ να πιάνω ένα μικρό αντικείμενο. Αναπηδώ και κολυμπώ στο ζεστό αμνιακό υγρό. Αν με τρυπούν, αισθάνομαι πόνο. Ακούω ήχους και θυμάμαι τους χτύπους της καρδιάς της μητέρας μου. Όταν γεννηθώ, θα τους αποζητώ.


-την ενδέκατη–δωδέκατη εβδομάδα
Ήδη είμαι 8 εκατοστά και ζυγίζω 25 γραμμάρια. Μέσα σε ένα μήνα το ύψος μου τριπλασιάστηκε και το βάρος μου οκταπλασιάστηκε! Φυτρώνουν τα μαλλιά και τα νύχια μου! Όλες οι ψυχικές μεταβολές της μητέρας μου και κάθε ουσία επηρεάζουν και εμένα.


Πως η μαμά μου θ’ αποφασίσει υπεύθυνα;
Κάποιος πρέπει να της μιλήσει για τις επιπτώσεις που θα έχει αν με αποχωριστεί με αυτό που συχνά αποκαλείται «διακοπή εγκυμοσύνης», δηλ. άμβλωση/έκτρωση. Αυτό θα είναι η διακοπή της ζωής μου, γιατί από τη σύλληψη μου είμαι κανονικός άνθρωπος με ζωή, και μάλιστα μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, πολλοί προσπαθούν να την πείσουν ότι η «διακοπή της κύησης» δεν είναι κάτι κακό – ειδικά αν είμαι πολύ μικρό… Συχνά η άμβλωση γίνεται χωρίς η μαμά μου να έχει συνειδητοποιήσει ότι από τη σύλληψή μου έχω ζωή., όπως έχει διαπιστώσει η ιατρική επιστήμη.


Και πως γίνεται η «διακοπή της κύησης»;

Με χειρουργική επέμβαση: με ειδικά εργαλεία προκαλούν διαστολή του τραχήλου της μήτρας και με βγάζουν κομματιάζοντάς με, με μηχάνημα αναρρόφησης ή με αιχμηρά ξέστρα. Μπορούν επίσης να με βγάλουν με μικρή καισαρική τομή.

Με χάπια, που με νεκρώνουν και προκαλούν την αποβολή μου. Αν δεν αποβληθώ ολόκληρο, τα υπόλοιπα κομμάτια μου θα πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά.

Με έγχυση άλατος στο αμνιακό υγρό μου, για να καώ ζωντανό και μετά να γεννηθώ νεκρό. Παλιότερα τον τρόπο αυτό τον χρησιμοποιούσαν συχνά.

Με το χάπι της επόμενης μέρας. Το χάπι αυτό πολλές φορές λειτουργεί αντισυλληπτικά. Άλλοτε δεν εμποδίζει τη σύλληψη, αλλά την εμφύτευση μου στη μήτρα, βάζοντας τέλος στη σύντομη ζωή μου ή αυξάνοντας τις πιθανότητες να προσκολληθώ στη σάλπιγγα της μητέρας μου (εξωμήτρια κύηση)… οπότε και πάλι είμαι καταδικασμένο σε θάνατο, ενώ η μητέρα μου κινδυνεύει. Έτσι δρα και το ενδομήτριο σπείραμα (σπιράλ)  που πολλοί θεωρούν απλώς αντισυλληπτικό.


Υπάρχουν πολλές μέθοδοι έκτρωσης. Μερικές είναι ιδιαίτερα μαρτυρικές για μένα – η καρδιά μου χτυπά με πείσμα και αγωνίζομαι μάταια να κρατηθώ στη ζωή… Με όλες όμως τις μεθόδους, οδυνηρές ή ανώδυνες, παλιές ή σύγχρονες, η θανάτωσή μου είναι γεγονός.


Ποιος μπορεί να βοηθήσει τη μητέρα μου...

Η Αγκαλιά με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, συμπαραστέκεται σε όλες εκείνες τις γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στη βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το 

Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – «Η Αγκαλιά»
Γραμμή επικοινωνίας: 210-8828788


Κάθε παιδί είναι μία ελπίδα για τον κόσμο!

Μία ζωή σε καλεί

Αγκάλιασέ την!!!

Δείξε και εσύ το σεβασμό σου στην ανθρώπινη ζωή.



1 σχόλιο:

  1. Πηγή: "η Αγκαλιά" Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή