12 Νοεμβρίου 2013

Δεν πονάω άλλο πια...









Όταν έρχονται διάφορα στη ζωή σου, στην αρχή τα βλέπεις σαν βουνό, αναρωτιέσαι μέσα σου γιατί να συμβαίνει αυτό ή εκείνο! Κλαις με λυγμούς, ξεσπάς, και προσπαθείς εσύ και ο εαυτός σου να κάνεις ότι μπορείς για να τα αντιμετωπίσεις! Οτιδήποτε είναι αυτό που έχει έρθει μπροστά σου, οποιοδήποτε πρόβλημα! Γνωρίζεις πολύ καλά ότι κανένας δεν μπορεί να σε καταλάβει απόλυτα, να σε νιώσει! Το γνωρίζεις και δεν σε πολύ πειράζει, γιατί ξέρεις ότι δεν γίνεται αλλιώς! Στην συνέχεια, αφού αντιμετωπίσεις σιγά-σιγά ένα-ένα τα προβλήματα με τον δικό σου τρόπο, εν μέρει αισθάνεσαι λίγο πιο δυνατή/ος! Αν ξαναέρθουν πάλι προβλήματα ίδιου είδους, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος/βαθμό απ’ ότι πριν, πάλι η ίδια διαδικασία, ίσως όχι τόσο κλάμα με λυγμούς, αλλά λίγο λιγότερο!
Και αν έρθουν ξανά και ξανά και ξανά τέτοιου παρόμοιου ή και ίδιου είδους προβλήματα, τότε πραγματικά δεν νιώθεις τίποτα! Γιατί όταν έχεις γεμίσει πληγές αισθάνεσαι μία ανοσία σε καινούργιες γρατσουνιές! Δεν αισθάνεσαι! 
Όσο μεγαλύτερη λοιπόν είναι η συχνότητα των προβλημάτων (γνώριμων προς εσένα), τόσο περισσότερο παύεις να τα βλέπεις σαν βουνό και φυσικά από ένα σημείο και έπειτα απλά δεν νιώθεις!

Το πότε θα κλείσει μία πληγή εξαρτάται από το μέγεθός της και από το βάθος της! Όσο πιο βαθιά, τόσο πιο αργή η ανάρρωση! Όσο πιο μικρή και επιφανειακή, τόσο πιο ανώδυνα και γρήγορα θα περάσει! 

Lia@



2 σχόλια:

  1. Γλυκό μου κοριτσάκι στη ζωή πληγές μας ανοίγονται συνέχεια..μα συνέχεια..θέλει δύναμη και θάρρος ν'αντιμετωπίσουμε τη ζωή..πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέλμα..κάνουμε βήματα πίσω..το επεξεργαζόμαστε..και μας φαίνεται βουνό..βλέπουμε μπροστά μια ταμπέλα...nowayout..τότε έρχεται η στιγμή του φίλου..που όταν πέσεις θα σε σηκώσει..όταν κλάψεις θα σου σκουπίσει τα δάκρυα..ανακουφίζεσαι και βλέπεις τα πράγματα αλλιώς..πίστεψέ με..δοκίμασέ το..βγάλε από μέσα σου ότι σε τυρρανάει..ότι σε απασχολεί..σε μιά φίλη σου..θα νιώσεις καλύτερα..κι ας λες ότι δεν πονάς..ίσως αν πονάς να το ξεπεράσεις κιόλας πιό εύκολα..μην αφήνεις να συσσωρεύονται άγχος,θλίψη,σκέψεις..είναι πολύ ψυχοφθόρο..θα επανέλθω κοριτσάκι μου να δω πως είσαι και τι μου απαντας,,φιλάκια Λιάκι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ για το σχόλιο!

    Φιλιά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή